Volledig scherm
ZorgSamenBuurt Oost in Boxtel. © Noor Reigersman/BD

ZorgSamenBuurt Oost in Boxtel zorgt voor hulp en sociale cohesie

Boxtel – Sinds woensdag kunnen inwoners uit Boxtel-Oost een telefoonnummer bellen als ze een hulpvraag hebben voor bijvoorbeeld een klusje of een rit naar de dokter. Of als ze een dienst willen aanbieden. Dinsdag was de eerste openbare bijeenkomst van de werkgroep ZorgSamenBuurt Oost (ZSBO), een initiatief van de stichting Ouderen in Regie.

Zo’n veertig mensen bezochten de bijeenkomst in gemeenschapshuis De Rots. Vraag en aanbod van onderlinge hulp in de Componistenbuurt werden de afgelopen maanden in kaart gebracht door ZSBO. Gisteravond werd het telefoonnummer bekendgemaakt. „De gemeente zegt dat de sociale cohesie in deze wijk ontbreekt”, aldus Ad van den Brand, voorzitter van Ouderen in Regie. „Daar moet je dan dus iets aan doen.”

Uit de toelichting van Henk Spooren van ZSBO bleek dat er veel vraag is naar ontmoetingen, samen eten, samen wandelen en samen fietsen. „Verder gaat het om kleinschalige hulpvragen, van mensen die iets zelf niet meer kunnen en niemand weten die het voor hen kan doen”, legde Spooren uit. „Denk aan een kapotte lamp op de overloop, een probleem met internet of hulp in de tuin. Voor echte noodgevallen moet je naar 112 bellen, want wij zijn niet bekwaam om dat op te lossen.”

Boxtel e.o.