Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest.
Volledig scherm
Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. © Getty Images

112 nieuwe patiënten overleden aan coronavirus in Nederland, 2488 mensen in Brabant besmet

In Nederland zijn sinds donderdag 112 mensen overleden aan het coronavirus. Verder kwamen er 1172 nieuwe besmettingen bij. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, dat daarbij meldt dat het werkelijke aantal besmettingen hoger ligt.

In Nederland zijn nu 546 mensen overleden aan het virus en hebben 8603 personen een besmetting opgelopen. In Brabant zijn in totaal 2488 mensen besmet. Dat zijn er 327 meer ten opzichte van een dag eerder. Daarmee is Brabant nog steeds de provincie met veruit de meest positief geteste personen.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in Noord-Brabant. 

In het noordoosten van Brabant zijn de meeste mensen besmet. Meierijstad heeft nu 195 positief geteste mensen, Oss 128 en Uden 123. Opvallend zijn de cijfers in Gemert-Bakel met 76 besmettingen, Laarbeek 33 en Deurne 42.
Tilburg steekt er met 254 positief geteste mensen bovenuit. Net als Breda, daar zijn er 215.

Naast Noord-Brabant zijn de meeste positief geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1249) en Noord-Holland (1235). In deze twee provincies neemt het aantal ziekenhuisopnames relatief snel toe. Dit geldt ook voor de provincie Gelderland.

Het werkelijke aantal besmettingen in Nederland ligt hoger dan het aantal meldingen in de laatste RIVM-update, omdat niet meer iedereen met een mogelijke besmetting wordt getest.

Het aantal coronapatiënten per Brabantse gemeente op vrijdag 27 maart