Afbeelding ter illustratie.
Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

132 sterfgevallen in Nederland, 269 nieuwe positief geteste coronapatiënten in Brabant

Er zijn in Nederland sinds zaterdag 132 mensen overleden aan het coronavirus, meldt het  Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In totaal kwamen er 1104 nieuwe besmettingen bij. Het werkelijke aantal ligt volgens het RIVM hoger. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers die zij zondagmiddag publiceerden.  

In heel Nederland hebben 10.866 mensen een besmetting opgelopen en zijn er 771 mensen overleden aan het virus. Daarnaast zijn er nu 3483 patiënten gemeld die nu in het ziekenhuis liggen of opgenomen geweest zijn. Dat zijn 529 patiënten meer dan 24 uur geleden. 

Omdat niet alle patiënten meteen gemeld kunnen worden, kunnen de gemelde aantallen iets afwijken van de actuele situatie. Er komen elke dag ongeveer 100 nieuwe patiënten op de intensive care bij. Doordat patiënten enige tijd op de IC verblijven, stijgt het totaal aantal patiënten dat op de IC ligt in Nederland op dit moment met ongeveer 80 per dag. Dat meldt het RIVM. 

Brabant blijft nog steeds de provincie met veruit de meest positief geteste mensen. In totaal zijn er nu 3017 Brabanders besmet met het COVID-19 virus. Dat zijn er 269 meer ten opzichte van zaterdag.

Lokaal

Tilburg blijft de stad met de meeste besmettingen. Daar zijn nu 284 mensen met COVID-19 besmet. Ook Breda steekt er met 227 ver bovenuit. In het noordoosten van Brabant zijn in totaal de meeste mensen besmet. Meierijstad heeft nu 207 positief geteste mensen, Oss 141 en Uden 130.

Hier zie je de gemeenten met het grootst aantal coronapatiënten in Brabant:

Het aantal coronapatiënten per Brabantse gemeente:

Bekijk hier hoe het aantal officieel vastgestelde besmettingen in jouw gemeente zich ontwikkelt:

  1. Brabants nieuws van zaterdag | Demonstraties tegen racisme in Tilburg en Eindhoven - Duizenden nertsen vergast in de Peel
    PREMIUM

    Brabants nieuws van zaterdag | Demonstra­ties tegen racisme in Tilburg en Eindhoven - Duizenden nertsen vergast in de Peel

    Black Lives Matter: In Tilburg en Eindhoven waren vanmiddag demonstraties tegen racisme. Bij een nertsenbedrijf in Deurne is vanochtend een begin gemaakt met het ruimen van dieren nadat er corona was vastgesteld en we maakten een reconstructie van hoe het verwoestende coronavirus de afgelopen 100 dagen toesloeg in Brabant. Dit en meer nieuws lees je terug in het nieuwsoverzicht van zaterdag.