Volledig scherm
Cover Noord-Brabant 40-45

175 Brabantse foto's verhalen over de oorlog

DEN BOSCH - Jan van Oudheusden, tot voor kort provinciaal historicus, presenteert donderdag zijn nieuwste boek: Noord-Brabant 40-45.

'Gewone mensen in ongewone omstandigheden' heeft Van Oudheusden als zijn vertrekpunt genomen. Voorbeeld: twee Bredase meisjes schrijven na de Bevrijding een boodschap op een Poolse tank.

"Ik heb misschien wat gaten gevuld, maar de pretentie dat dit dé geschiedenis van Brabant tijdens de oorlog is, heb ik volstrekt niet", zegt Van Oudheusden donderdag in het Brabants Dagblad. "Dat boek zou er wat mij betreft wel moeten komen."

Op de cover van het door WBooks uitgegeven boek staat de kleurenfoto van Duitse troepen die op 13 mei 1940 op het punt staan om via de trappistenbrug Tilburg binnen te trekken.

  1. Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente
    kaart

    Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

    LOON OP ZAND - Lokale heffingen brengen dit jaar naar verwachting bij een groot deel van de Nederlandse gemeenten meer geld in het laatje. Een groot deel wordt betaald door inwoners zelf, het overige deel komt van bezoekers. Vooral Loon op Zand denkt de schatkist in 2020 flink te spekken ten opzichte van vorig jaar. De opbrengsten stijgen hier met maar liefst 29,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.