Volledig scherm
© Perry Roovers / MaRicMedia

18-jarige verdachte dodelijke aanrijding Breda wordt verhoord; Nassim (3) in Marokko begraven

BREDA – Een dag na het dodelijke ongeval in de Veurnestraat zijn de buurtbewoners nog altijd niet van de schrik bekomen. De ervaring wordt gedeeld dat het een ongelofelijk verhaal is, dat de 18-jarige jongen niet is gestopt na het aanrijden van de 3-jarige Nassim

In de straat waar het jongetje woonde, de Poperingestraat, is het rustig. De politie en de wijkagent hebben een dringende oproep gedaan om als pers de straat niet te betreden. Dit op verzoek van de Marokkaanse gemeenschap, zij willen op dit moment rust.

Camerabeelden
De politie heeft inmiddels meer dan tien mensen gehoord als getuige. Zij hebben iets verteld over de auto en andere informatie gegeven. De politie neemt de geluiden dat in de buurt drugs gedeald wordt serieus. Aan de getuigenverklaringen kan de politie nog geen conclusies verbinden.

De camerabeelden van een camera bij een woning in de Veurnestraat zijn inmiddels veilig gesteld.

Afkomst
Het verhoor van de 18-jarige verdachte is inmiddels begonnen. In de buurt wordt gesproken dat hij van Marokkaanse afkomst is en in Brabantpark woont. Hij is in februari achttien geworden en heeft pas sinds kort zijn rijbewijs. De man wordt 'verwijtbare schuld van een dodelijk ongeval' ten laste gelegd.

Begrafenis
Een bevriend familielid spreekt van een trieste situatie. De vader van de 3-jarige peuter is inmiddels in Nederland en bezoekt de plek des onheils. Volgens het familielid wordt het stoffelijk overschot overgebracht naar de Arrahman Moskee in Breda. Vervolgens wordt hij in Marokko begraven.

Buurtbewoner
Op de plaats van het ongeval, slechts zo’n 100 meter van de Poperingestraat vandaan, spreekt een buurtbewoner over het ongeluk. “Als de verdachte had geremd bij het scheppen van de jongen, had hij het waarschijnlijk overleefd”, is zijn overtuiging. De man, die tegenover de plaats van het ongeluk woont, heeft de afstand gelopen van de plaats waarop Nassim geschept is tot de plaats waarop hij is neergekomen. De buurtbewoner telde 40 meter.