Het wereldrecord klepperen wordt verbroken op de Markt in Etten-Leur.
Volledig scherm
PREMIUM
Het wereldrecord klepperen wordt verbroken op de Markt in Etten-Leur. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

2020 was een jaar vol Brabantse records: van hoofdrekenen tot klepperen en driften

2020 is in alle opzichten een vreemd jaar geweest. Corona is daar de grootste aanstichter van, maar er zijn ook andere zaken die een bijzonder randje gaven aan de afgelopen twaalf maanden. Er zijn records verbroken. Veel records verbroken. Weerrecords, rekenrecords en klaprecords. Nu 2021 nadert, zetten we de meest speciale op een rijtje. 

 1. Nieuwsoverzicht | Zoektocht naar vermiste jongen (4) nog tevergeefs - Verbod op inkt is tatoeëerders doorn in het oog
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Zoektocht naar vermiste jongen (4) nog tevergeefs - Verbod op inkt is tatoeëer­ders doorn in het oog

  De 34-jarige Belg die gezocht werd vanwege de verdwijning van de 4-jarige Dean, is vanmiddag in het dorpje Meerkerk bij Utrecht aangehouden. Dean is nog vermist. Er is een Amber Alert verstuurd in de hoop hem op te sporen. Een onderzoeksteam van rechtspsycholoog Peter van Koppen heeft drie plekken op de Strabrechtse Heide op het oog waar Tanja Groen mogelijk ligt begraven. Tanja verdween in 1993 spoorloos. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van maandag.
 2. Nieuwsoverzicht | Woede nadat terrassen moeten wijken voor nieuwe fietsenstalling - Kabinet versoepelt coronaregels
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Woede nadat terrassen moeten wijken voor nieuwe fietsen­stal­ling - Kabinet versoepelt coronare­gels

  Nederland gaat de harde lockdown vanaf zaterdag loslaten. Het hoger onderwijs gaat weer open, sporten en naar de kapper gaan kan weer en winkelen op afspraak mag. Ander nieuws: de man die uit een jeugdgevangenis in Breda ontsnapte en woensdag in België werd doodgeschoten, is de 21-jarige Kenneth B. Verder blijkt dat een aantal terrassen van horecazaken in Eindhoven moet wijken voor de komst van een nieuwe ondergrondse fietsenstalling. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van donderdag.