Volledig scherm
© Bert Jansen

220 varkens dood bij grote brand in stal in Milheeze

UPDATEMILHEEZE - Bij een grote brand in een stal aan de Kaweide in Milheeze zijn dinsdagmiddag 20 zeugen en 200 biggen omgekomen.

De brand brak kort voor 17.30 uur uit in de varkensstal. Brandweerkorpsen uit Helmond, Deurne, Bakel, De Rips, Heeze, Geldrop, Nuenen, Asten en Lieshout werden opgeroepen. De brandweer maakte melding van een zeer grote uitslaande brand. Rond 18.30 uur was het vuur onder controle.

De stal bestaat uit drie geschakelde stallen, waarvan de middelste stal, de kraamstal, in brand was gevlogen. Er werden extra blusvoertuigen opgeroepen om te voorkomen dat de brand zich verder zou uitbreiden. De brand is door de inzet van de brandweer beperkt gebleven tot de kraamstal. Ook was er volgens de brandweer een goede brandwerende scheiding aanwezig. Er werd een asbestprocedure opgestart omdat er asbest in het dak van de stal is verwerkt. Ter plaatse zijn metingen verricht.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

  1. Ondernemers VNO-NCW blij met uitspraak over maximumsnelheid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    Onderne­mers VNO-NCW blij met uitspraak over maximum­snel­heid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    De kogel is door de kerk: de coalitiepartijen zijn het eens over de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de stikstofproblematiek. De regel die ze nu willen invoeren is dat de maximumsnelheid overdag in een groot deel van Nederland wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Vanaf 19.00 uur mag er ‘gewoon’ 130 kilometer per uur worden gereden. De Brabantse en Zeeuwse ondernemers, verenigd in het VNO-NCW, zijn blij met die uitspraak.