Volledig scherm
© Jan Priems/Thinkstock

3 miljoen euro extra voor bestrijding misdaad in Zuid-Nederland

* UPDATE 21.58 uur * DEN BOSCH/DEN HAAG - Het kabinet trekt 3 miljoen euro extra uit voor de bestrijding van zware misdaad in onder meer Brabant. Ook Limburg en Zeeland krijgen extra geld. Dit wordt op Prinsjesdag bekendgemaakt, melden bronnen in Den Haag

Hoe die 3 miljoen in Zuid-Nederland besteed wordt, zal later worden besloten. Het zuiden van Nederland kampt met zware criminaliteit en illegale hennepteelt. Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie noemde dit voor de zomer in de Tweede Kamer ‘een absoluut hardnekkig probleem’.

Er worden al 125 agenten extra ingezet om de criminaliteit tegen te gaan.

Niet de druppel
Burgemeester van Valkenswaard Anton Edervoon toonde zich niet onder de indruk van het bedrag. "Lijkt niet eens een druppel op een gloeiende plaat". En ook de burgemeester van Nuenen, Maarten Houben, deed een sarcastische duit in het zakje. "Aardig gebaar van de minister”, twitterde hij. "Is drie kwartjes per inwoner. Dankuwel. Dat zet zoden aan de dijk.” Zijn ambtgenoot in Heusden Jan Hamming vindt het juist wel een goede zaak dat het kabinet extra geld uittrekt. "Nu ook nog pluk ze-geld van boeven inzetten voor bestrijding ervan”, voegde hij eraan toe. ’Pluk ze-geld’ is afgepakt vermogen van criminelen.

Lees vrijdag in Brabants Dagblad hoe Brabantse burgemeesters verdeeld reageren op de 3 miljoen euro extra die het kabinet uittrekt voor de bestrijding van zware misdaad in Zuid-Nederland.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement