Volledig scherm
Dolf Tavenier is zaterdagmiddag in zijn woonplaats aangevallen door een Stafford. Hij heeft daarbij bijtwonden op zijn bovenarm opgelopen. © Henk Van Ingen

85-jarige Dolf Tavenier aangevallen door Stafford: 'Die honden zijn killers'

HUIJBERGEN - Twee gaten in zijn trui en met pleisters afdekte wonden op zijn linker bovenarm. Het zijn de stille getuigen van de aanval van een Stafford die de 85-jarige Dolf Tavenier (85) uit Huijbergen zaterdag heeft ondergaan. ,,Die honden zijn killers!" 

Rondje

Die middag doet Tavenier zijn rondje achter zijn rollator, zoals hij wel vaker doet in de bosrijke en groene omgeving rondom zijn woning aan de Groenendries. ,,Vorig jaar ben ik gevallen bij mijn dochter in Nieuw Zeeland. Ik heb daarbij een wervel beschadigd en sindsdien loop ik slecht", aldus Tavenier.

Rond een uur of vier komt hij langs een van zijn buren, verderop in de straat. Hij groet de vrouw die met de Stafford aan de lijn voor haar voordeur staat. Ondanks de riem valt de hond uit naar Tavenier en hangt aan zijn bovenarm. ,,Vanuit het niets zet hij zijn tanden in mijn arm en bijt door. Het enige dat ik probeer is om hem eraf te krijgen. Ik kon niet bij mijn stok komen, anders had ik hem daarmee wel een klap gegeven."

Drie honden

Hoe hij uiteindelijk los is gekomen, weet hij niet meer. Hij vermoedt dat de vrouw de hond uiteindelijk van hem af heeft getrokken. ,,Ze hebben drie van dat soort honden. Ze kan ze nauwelijks aan, reden dat ze ze met een tegelijk uitlaat. Maar ze kon hem niet houden."

Een van de andere buren neemt hem mee naar de huisartsenpost. Daar krijgt hij een tetanusspuit en worden zijn wonden verbonden. Daarna mag hij weer naar huis. ,,Later op de dag zijn er twee agenten langsgekomen. Die hebben aangifte opgenomen. Ik kan namelijk zelf niet naar het politiebureau komen."

Gevaarlijk

Gelukkig is hij weer snel op de been. Zondagmiddag doet hij weer een rondje achter zijn rollator. ,,Maar bij die mensen loop ik niet meer langs. Dat is me te gevaarlijk. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als er een kind had gelopen. Die honden zijn killers." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement