Na een waarschuwing op Facebook voor een man, bleek deze vanaf 2011 veel slachtoffers te hebben gechanteerd en verkracht, denkt het Openbaar Ministerie. Door zijn trauma's, en omdat het al lang geleden was, is de strafeis laag.
Volledig scherm
PREMIUM
Na een waarschuwing op Facebook voor een man, bleek deze vanaf 2011 veel slachtoffers te hebben gechanteerd en verkracht, denkt het Openbaar Ministerie. Door zijn trauma's, en omdat het al lang geleden was, is de strafeis laag. © Robin Utrecht

Aangifte Brabants meisje legt enorme zedenzaak bloot: serieverkrachter ‘grootste schrik van elke ouder’

DEN BOSCH - Aangifte doen van verkrachting is moeilijk. Maar het kan ook goed doen. Nadat een Nuenens meisje zich meldde, pakte de politie een man op die waarschijnlijk jarenlang tientallen minderjarigen misbruikte. Justitie noemde hem ‘de grootste schrik van elke ouder’, maar houdt de eis op vijftien maanden cel.

  1. Boze boeren voeren onaangekondigd actie: ‘Misschien voedselvoorziening maar eens platleggen’
    PREMIUM
    Update en video

    Boze boeren voeren onaangekon­digd actie: ‘Misschien voedsel­voor­zie­ning maar eens platleggen’

    Op verschillende locaties in Brabant voerden boeren vrijdagavond onaangekondigd actie. De demonstraties vonden vooral plaats rondom snelwegen en grote N-wegen. Er zijn in ieder geval acties gemeld in Hapert, Eersel, Boxmeer, Liessel, Best, Liempde, Haps, Heeswijk-Dinther, Andel, Poederoijen en Oisterwijk. De politie stelde ‘waar mogelijk’ de regels te handhaven.