Volledig scherm
Klaus Ross © Klaus Ross Centrum

Aangifte tegen natuurgenezer Klaus Ross

DEN BOSCH - De Inspectie voor de Gezondheidszorg in Viersen heeft aangifte gedaan tegen natuurarts Klaus Ross. Deze natuurgeneeskundige heeft een kankerbehandelingskliniek in Bracht vlakbij de Limburgse grens. Volgens de inspectie heeft Ross doodzieke patiënten onjuist behandeld en bovendien verzuimd een dokter te alarmeren toen zij er slecht aan toe waren.

In plaats van een dokter erbij te halen, gaf Ross de patiënten een vitamine-injectie en stuurde hij ze naar huis, zei een woordvoerder van de inspectie in Viersen vrijdag. Drie patiënten overleden tijdens de behandelingen. Naast Peter van Ouwendorp uit Elspeet overleden Joke van der Kolk uit Wijk en Aalburg en Leentje Callens uit het Belgische Beveren na een behandeling.

Het Klaus Ross Centrum zei 'in shock' te zijn door dat nieuws. In opdracht van het Openbaar Ministerie in Krefeld werd de kliniek van Ross vorige week vrijdag doorzocht. Daarbij werden onder meer patiëntendossiers meegenomen. Na inzage daarin deed de inspectie aangifte.

Onderzoek
Tijdens het onderzoek moet Klaus zijn werkzaamheden staken. Volgens de inspectie is er een verband tussen de behandelingsmethode en de dood van de patiënten. Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt op welke manier de toegediende 'medicijnen' in verband met de doodsoorzaak staan.

Klaus Ross heeft zijn kliniek in Bracht sinds 2014. De vergunning werd verleend door de regionale overheid in Krefeld. Volgens die vergunning mag hij infusen en injecties toedienen. Inmiddels hebben zich na een oproep tientallen mensen bij de Duitse politie gemeld die zeggen behandeld zijn in de kliniek.

Lees meer over de Duitse kliniek van Klaus Ross op bd.nl/klausross.