Volledig scherm
Ingestorte deel parkeergarage van Eindhoven Airport © Ronald Otter

Aansluiting van betonplaten en temperatuur oorzaak instorting parkeergarage Eindhoven Airport

EINDHOVEN - De betonplaten in de parkeergarage van Eindhoven Airport sloten niet goed op elkaar aan. In combinatie met de hoge temperatuur op 27 mei bezweek de constructie. Dat is de belangrijkste conclusie in het rapport dat maandagochtend wordt gepresenteerd over het gedeeltelijk instorten van het in inbouw zijn gebouw op de luchthaven.

Het aansluitvlak van de betonplaten voldeed niet aan de in Nederland geldende regels. Het onderzoek werd uitgevoerd door TNO, in opdracht van Eindhoven Airport, en Adviesbureau Hageman, ingeschakeld door verantwoordelijk bouwbedrijf BAM.

Sloop

Wat er met het gebouw gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Er is nog geen besluit genomen over de sloop van het pand. Ook is er volgens luchthaven-directeur Joost Meijs nog geen schuldige aan te wijzen.

De temperatuur liep die dag in mei op tot ruim 33 graden in Eindhoven, blijkt uit gegevens van het KNMI. Op het dek was de temperatuur door de brandende zon echter nog veel hoger.

De parkeergarage moest de oude parkeerplaats voor de terminal vervangen. Op de tweede, derde en vierde verdieping was plek voor 800 auto’s, het eerste deel zou al afgelopen juli opengaan. Bouwbedrijf BAM is verantwoordelijk voor het project. 

Volledig scherm
© fotopersburo Bert Jansen
Volledig scherm
© fotopersburo Bert Jansen