Achttien maanden cel geëist tegen ouders ontvoerde baby Hannah

DEN BOSCH - Achttien maanden cel waarvan zes maanden voorwaardelijk voor Kim de L. en voor Rowan S. uit Handel. Dat eiste officier van justitie Jorick Schreurs vrijdag tegen de ouders van de baby Hannah voor de ontvoering van hun kind in februari dit jaar in Eersel. Ze gristen hun kind daar uit de handen van de pleegmoeder bij wie ze was ondergebracht. Dezelfde dag werden de ouders aangetroffen en gearresteerd in Bad Bentheim in Duitsland nadat de politie een Amber Alert had verspreid.

Schreurs vindt Kim en Rowan even schuldig aan de ontvoering. In de planning ervan hebben beide ouders van Hannah een rol gespeeld, ook al wijzen ze wat dat betreft naar elkaar. Kim zegt dat het Rowans plan was, Rowan beweert het tegenovergestelde. Schreurs hecht daar geen waarde aan.

Volledig scherm
De parkeerplaats in Eersel waar baby Hannah ontvoerd werd door haar ouders. © ANP
  1. Zuidelijk Toneel betrokken 
bij publiciteitsstunt rond gestolen Picasso
    PREMIUM

    Zuidelijk Toneel betrokken bij publici­teits­stunt rond gestolen Picasso

    TILBURG/ANTWERPEN - Overvallen door hun eigen publiciteitsstunt zijn ze, de makers van het Antwerpse theatercollectief Berlin. Contacten met de pers zijn tijdelijk stilgelegd. Ook Het Zuidelijk Toneel , coproducent van de voorstelling die volgend jaar in Tilburg zijn Nederlandse première beleeft, verwijst naar de korte door Berlin gegeven verklaring. ‘We willen eerst praten met de betrokkenen. Binnen enkele dagen geven we meer duiding’, schrijft Berlin op zijn website.