Achttien maanden cel geëist tegen ouders ontvoerde baby Hannah

DEN BOSCH - Achttien maanden cel waarvan zes maanden voorwaardelijk voor Kim de L. en voor Rowan S. uit Handel. Dat eiste officier van justitie Jorick Schreurs vrijdag tegen de ouders van de baby Hannah voor de ontvoering van hun kind in februari dit jaar in Eersel. Ze gristen hun kind daar uit de handen van de pleegmoeder bij wie ze was ondergebracht. Dezelfde dag werden de ouders aangetroffen en gearresteerd in Bad Bentheim in Duitsland nadat de politie een Amber Alert had verspreid.

Schreurs vindt Kim en Rowan even schuldig aan de ontvoering. In de planning ervan hebben beide ouders van Hannah een rol gespeeld, ook al wijzen ze wat dat betreft naar elkaar. Kim zegt dat het Rowans plan was, Rowan beweert het tegenovergestelde. Schreurs hecht daar geen waarde aan.

Volledig scherm
De parkeerplaats in Eersel waar baby Hannah ontvoerd werd door haar ouders. © ANP
  1. Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrijding drugsindustrie
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrij­ding drugsindu­strie

    Oude tijden herleefden afgelopen zaterdag op het CDA-congres in Amsterdam, waar de Bossche bisschop Gerard de Korte de christendemocraten mocht toespreken. Later op de dag zou CDA-leider Sybrand Buma een pakket aan voorstellen presenteren om de georganiseerde misdaad harder aan te pakken. Buma tapte uit het inmiddels vertrouwde vaatje van zero tolerance: zwaardere straffen en meer bevoegdheden voor politie en justitie.