Volledig scherm
© Thinkstock

Ad van den Hurk doet aangifte tegen Jos de G.

DEN BOSCH - Omdat hij zich bedreigd voelde, heeft Ad van den Hurk, de wettelijke vader van Nicole van den Hurk, afgelopen vrijdag aangifte gedaan tegen Jos de G. Jos de G. is de 49-jarige oud-Valkenswaardenaar die ervan verdacht wordt verantwoordelijk te zijn voor de dood en verkrachting van het meisje in 1995.

Afgelopen vrijdag in de rechtbank zou Jos de G. zijn hand tegen de zijkant van zijn hoofd hebben gezet waarbij hij deed of hij de trekker van een pistool overhaalde. Daarna zou hij naar achteren hebben gekeken waar Ad van den Hurk op de publieke tribune zat. Volgens de vader zou dat gebaar, dat vrijdag door diverse mensen op de publieke tribune is gezien, voor hem zijn bedoeld.

Daarop deed Van den Hurk dezelfde dag nog aangifte tegen de 49-jarige verdachte, bevestigt zijn advocaat Peter van de Laar. "De familie stoort zich al langer aan de houding van de verdachte", aldus de Eindhovense raadsman. De nabestaanden vinden onder meer dat hij hen uitlacht als zij verklaringen afleggen.