Volledig scherm
PREMIUM
Shanne Braspennincx tijdens de Europese Kampioenschappen dit jaar in Apeldoorn. © Cor Vos

‘Adrenalinejunkie’ Shanne Braspennincx kan weer lekker op de grond liggen van de pijn

De weg naar Rio bleek in 2016 voor Shanne Braspennincx (28) na een hartaanval uiteindelijk te hobbelig, te lastig en te kort. Nu gaat de baansprintster uit Strijbeek als een speer onbevangen richting Tokio.

Op het Instagram-account van Shanne Bras­pennincx verschijnen de laatste maanden louter beelden van een in het oranje gehulde vrouw op een baanfiets. ,,Eigenlijk moet ik er ook weer eens wat anders op plaatsen, maar zo ziet mijn leven er op dit moment nu eenmaal uit”, stelt de kasteleinsdochter uit Strijbeek geamuseerd vast. Het laatste niet wielerplaatje is een skifoto van begin dit jaar. ,,Hou op, schei uit. Het ergste is dat ik deze winter zelfs niet kan gaan skiën. Dat risico kan ik niet meer nemen.” Welkom op de weg naar Tokio.

 1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
  PREMIUM
  COLUMN PLAATS DELICT

  Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

  Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.
 1. De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?
  PREMIUM

  De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?

  TILBURG - Tilburg is het epicentrum van de synthetische drugsproductie in Nederland. In de stad wonen genoeg mannen die het vuile werk willen opknappen. Maar wat voor mannen zijn dat, die met hun kop boven pruttelende en dampende ketels gaan hangen om speed en xtc te maken? Schatrijk worden ze er niet van en er zijn al genoeg ongelukken gebeurd om te weten dat het werk niet van gevaar ontbloot is: wie doet dat? Voor zijn afstudeerscriptie aan de Politieacademie ging de Tilburgse agent Teun op zoek naar het antwoord.
 2. Jumbo claimt tientallen miljoenen bij plaatsgenoot Sligro
  PREMIUM

  Jumbo claimt tientallen miljoenen bij plaatsge­noot Sligro

  VEGHEL/DEN BOSCH - De claim van Jumbo en Coop tegen Sligro Food Group rondom de overname van de supermarktketen EMTÉ bedraagt enkele 'tientallen miljoenen’ euro's. Dat bevestigt een woordvoerster van Jumbo aan Brabants Dagblad. Volgens het consortium Coop & Jumbo heeft plaatsgenoot Sligro een ‘onjuiste voorstelling’ van zaken gegeven. Sligro ontkent dit ten stelligste. In december volgt er een voorlopig getuigenverhoor op de rechtbank in Den Bosch.