Volledig scherm
PREMIUM
Bij de aanhouding van de verdachten in de groepsverkachtingszaak in Den Bosch werden ook negen auto's en enkele duizenden euro's in beslag genomen. © Meesters Multi Media / Bart Meesters

Advocaat over groepsverkrachtingszaak Den Bosch: ‘Goed dat auto’s en euro’s meteen zijn meegenomen’

DEN BOSCH - Andere agenten kunnen nog wat leren van de aanhouding van de acht verdachten in de Bossche groepsverkrachtingszaak. Dat zegt Richard Korver, ‘s lands bekendste slachtofferadvocaat. Hij doelt specifiek op het direct in beslag nemen van kostbare spullen van de verdachten om later mogelijke schadevergoedingen voor slachtoffers mee te betalen. ,,Dat gebeurt nog veel te weinig.”

Justitie nam dinsdag negen auto’s en enkele duizenden euro’s in beslag tijdens de aanhouding van acht Bosschenaren. Zij zitten vast voor groepsverkrachtingen waarvan minstens drie tienermeiden melding van maakten. De mannen horen komende maandag of hun voorarrest wordt verlengd. De auto’s en contanten zijn ze voorlopig kwijt, met dank aan de Wet conservatoir beslag ten behoeve van het slachtoffer. Die is sinds 2014 van kracht en moet ervoor zorgen dat daders eerder zelf opdraaien voor de schadevergoeding aan slachtoffers.

  1. 15 jonge asielzoekers uit azc Overloon geëvacueerd om ‘chemische lucht’

    15 jonge asielzoe­kers uit azc Overloon geëvacu­eerd om ‘chemische lucht’

    OVERLOON- Een vieze, doordringende chemische lucht. Die roken jonge asielzoekers deze vrijdag in hun woonverblijf. Brandweer, politie, GGD en ambulances spoedden zich naar de Stevensbeekseweg nadat er alarm was geslagen. Inmiddels is een groep van 15 alleenstaande, minderjarige asielzoekers uit de speciale opvang van het AZC geëvacueerd. Zij zijn overgebracht naar het reguliere asielzoekerscentrum op het terrein.