Volledig scherm
Veld voor veld wordt camping Fort Oranje ontruimd. Vorige week was veld A aan de beurt waar Roberto Frans woonde. © Tom van der Put / Maricmedia

Agenten halen onwillige bewoner Fort Oranje uit zijn caravan

RIJSBERGEN - Agenten hebben een bewoner van Fort Oranje die weigerde van de camping te vertrekken, uit zijn caravan gehaald en meegenomen naar het politiebureau.

De bewoner is Roberto Frans die een caravan bewoonde op een veld dat vorige week op last van de gemeente Zundert was ontruimd. Uit protest weigerde Frans zijn caravan te verlaten. Daarop werd hij maandagavond laat tegen twaalf uur door drie agenten in zijn caravan aangehouden en meegenomen.

Ontruiming

Frans, zoon van de vriendin van campingbaas Cees Engel, zat vanochtend nog vast op het politiebureau en was niet voor commentaar bereikbaar. Volgens de gemeente had hij de afgelopen dagen meerdere malen te horen gekregen dat hij moest vertrekken. Zundert is sinds enkele maanden bezig de camping stelselmatig te ontruimen. Begin december is het laatste veld op de camping aan de beurt.

Krakers

Frans had, voordat hij uit zijn caravan werd gezet, al aangekondigd dat hij een kort geding zou aanspannen tegen zijn gedwongen vertrek. Volgens zijn advocaat Gerben van de Corput had de gemeente op de uitkomst daarvan moeten wachten. ,,Iedereen die uit zijn woning wordt gezet, zelfs krakers, hebben recht op toetsing door een rechter. Dat recht moet ook gelden voor een bewoner van Fort Oranje.’’

Naar verwachting zal de behandeling van het kort geding enkele dagen op zich laten wachten. Frans’ advocaat zal eisen dat, zo lang de gemeente niet voor alternatieve huisvesting heeft gezorgd, hij weer in zijn caravan mag. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. KBO Brabant viert 70-jarig jubileum KBO Brabant met 350 senioren en lanceert nieuwe website
    PREMIUM

    KBO Brabant viert 70-jarig jubileum KBO Brabant met 350 senioren en lanceert nieuwe website

    DEN BOSCH - Volgens voorzitter Leo Bisschops van de Katholieke Bond van Ouderen in Brabant is het 'alle hens aan dek om te voorkomen dat in Brabant op het gebied van wonen, zorg en welzijn voor ouderen straks het licht symbolisch niet meer brandt'. ,,Overheden, corporaties, scholen, zorginstanties en kennisinstellingen zullen met elkaar in gesprek moeten gaan over de vraag hoe je een dreigend infarct moet voorkomen.” Dat zei hij zaterdag tijdens een congres in Den Bosch vanwege het 70-jarig bestaan van KBO Brabant, waarop de KBO ook haar nieuwe website lanceerde.