Volledig scherm
Veld voor veld wordt camping Fort Oranje ontruimd. Vorige week was veld A aan de beurt waar Roberto Frans woonde. © Tom van der Put / Maricmedia

Agenten halen onwillige bewoner Fort Oranje uit zijn caravan

RIJSBERGEN - Agenten hebben een bewoner van Fort Oranje die weigerde van de camping te vertrekken, uit zijn caravan gehaald en meegenomen naar het politiebureau.

De bewoner is Roberto Frans die een caravan bewoonde op een veld dat vorige week op last van de gemeente Zundert was ontruimd. Uit protest weigerde Frans zijn caravan te verlaten. Daarop werd hij maandagavond laat tegen twaalf uur door drie agenten in zijn caravan aangehouden en meegenomen.

Ontruiming

Frans, zoon van de vriendin van campingbaas Cees Engel, zat vanochtend nog vast op het politiebureau en was niet voor commentaar bereikbaar. Volgens de gemeente had hij de afgelopen dagen meerdere malen te horen gekregen dat hij moest vertrekken. Zundert is sinds enkele maanden bezig de camping stelselmatig te ontruimen. Begin december is het laatste veld op de camping aan de beurt.

Krakers

Frans had, voordat hij uit zijn caravan werd gezet, al aangekondigd dat hij een kort geding zou aanspannen tegen zijn gedwongen vertrek. Volgens zijn advocaat Gerben van de Corput had de gemeente op de uitkomst daarvan moeten wachten. ,,Iedereen die uit zijn woning wordt gezet, zelfs krakers, hebben recht op toetsing door een rechter. Dat recht moet ook gelden voor een bewoner van Fort Oranje.’’

Naar verwachting zal de behandeling van het kort geding enkele dagen op zich laten wachten. Frans’ advocaat zal eisen dat, zo lang de gemeente niet voor alternatieve huisvesting heeft gezorgd, hij weer in zijn caravan mag. 

  1. Straat blank en gat in fietspad: 'Ik waarschuwde fietsers in mijn pyjama'

    Straat blank en gat in fietspad: 'Ik waarschuwde fietsers in mijn pyjama'

    OOSTERHOUT - Dat de Wilhelminalaan vanmorgen volledig blank stond, daar schrok ze van, maar toen ook nog bleek dat in het fietspad een gat van 10 meter lengte zat, deed Karen Truyens wat ze moest doen. In pyjama probeerde ze samen met buurtbewoners fietsers te waarschuwen voor het gevaar. "Alles stond blank en daardoor zag je niet dat er een diep gat in het fietspad was geslagen. Nu al het water weg is, zie je pas wat voor een gevaarlijke situatie het eigenlijk was."