Volledig scherm
PREMIUM
Adrie van Osch heeft afscheid genomen als medebestuurder van BrabantZorg. ,,Na 33 jaar vind ik dat ik het lang genoeg heb gedaan.” © roy lazet

‘Al die regels in de zorg, gooi ze weg, want zó lukt het niet’

DEN BOSCH - Adrie Van Osch (63) heeft afscheid genomen van BrabantZorg. Hij werkte 33 jaar als medebestuurder voor de zorgorganisatie en de voorlopers daarvan. Van Osch pleit voor minder regels.  ‘Want als die blind  op iedereen worden toegepast, zijn ze een sta-in-de-weg, a pain in the ass’.   

Boxtelaar Adrie van Osch (63) zou het zelf een beetje ijdel vinden als hij zei precies te weten hoe het beter moet in de zorg. Maar natúúrlijk heeft hij daar wel ideeën over, glasheldere zelfs. Niet voor niets was de zorg 38 en een half jaar zijn vakgebied. De laatste 33 jaar werkte hij als medebestuurder bij BrabantZorg en de voorlopers daarvan. Hij heeft zojuist officieel afscheid genomen. Waarom? ,,Gewoon, omdat ik het nou lang genoeg heb gedaan, omdat het wel goed is zo.” Voor hem, maar ook voor BrabantZorg goed dat een ander - Felicia Brandsma - zijn plek inneemt in het driekoppig bestuur van die organisatie waar hij al die jaren zijn ziel en zaligheid in gestopt heeft.