Er zijn de afgelopen 20 jaar in Brabant, ondanks het project Ruimte voor Ruimte, alleen maar meer strekkende meters (varkens)stal bijgekomen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn de afgelopen 20 jaar in Brabant, ondanks het project Ruimte voor Ruimte, alleen maar meer strekkende meters (varkens)stal bijgekomen. Foto ter illustratie. © Van Assendelft Fotografie

Alleen maar meer mest en stallen, onderzoekers kritisch op 20 jaar Ruimte voor Ruimte in Brabant

DEN BOSCH - Het mestoverschot en het staloppervlak is nog minstens zo groot en de natuur is er ook al weinig wijzer van geworden. Ruimte voor Ruimte heeft Brabant de afgelopen 20 jaar onvoldoende opgeleverd. Dat schrijft de Zuidelijke Rekenkamer in een rapport dat vrijdag is gepubliceerd.

  1. Nieuwsoverzicht | Tonnen schade na brand in sterrenrestaurant - Feestzanger Arie Ribbens (84) overleden
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Tonnen schade na brand in sterrenres­tau­rant - Feestzan­ger Arie Ribbens (84) overleden

    Tonnen aan schade en dit jaar geen gasten meer kunnen ontvangen: het is een enorme domper voor sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre, waar afgelopen weekend een grote brand woedde. Ander nieuws: in Maren-Kessel is een sportvisser overleden nadat hij door hulpdiensten uit het water werd gehaald. En ook: de Brabantse feestzanger Arie Ribbens overleed op 84-jarige leeftijd. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.