Op een van de karren die dienst deed als schildersezel is een portret van Leon Adriaans geplaatst. Voor de rest is zijn atelier achter in de boerderij in Sint-Michielsgestel sinds zijn plotse dood in 2004 ongemoeid gelaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Op een van de karren die dienst deed als schildersezel is een portret van Leon Adriaans geplaatst. Voor de rest is zijn atelier achter in de boerderij in Sint-Michielsgestel sinds zijn plotse dood in 2004 ongemoeid gelaten. © Jan Zandee

Alles is er nog, na achttien jaar, behalve kunstschilder én veelschrijver Leon Adriaans zelf

SINT-MICHIELSGESTEL - Van het ene op het andere moment in 2004 was hij er niet meer, Gestelaar Leon Adriaans. Hartstilstand. De werkplaats van de kunstenaar, paardenman, keuterboer en honkvaste zigeunerziel bleef sindsdien onaangeroerd. Minder bekend is dat hij ook schreef. Duizenden teksten liet hij na, en daar komt nu een boek van.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”