Op een van de karren die dienst deed als schildersezel is een portret van Leon Adriaans geplaatst. Voor de rest is zijn atelier achter in de boerderij in Sint-Michielsgestel sinds zijn plotse dood in 2004 ongemoeid gelaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Op een van de karren die dienst deed als schildersezel is een portret van Leon Adriaans geplaatst. Voor de rest is zijn atelier achter in de boerderij in Sint-Michielsgestel sinds zijn plotse dood in 2004 ongemoeid gelaten. © Jan Zandee

Alles is er nog, na achttien jaar, behalve kunstschilder én veelschrijver Leon Adriaans zelf

SINT-MICHIELSGESTEL - Van het ene op het andere moment in 2004 was hij er niet meer, Gestelaar Leon Adriaans. Hartstilstand. De werkplaats van de kunstenaar, paardenman, keuterboer en honkvaste zigeunerziel bleef sindsdien onaangeroerd. Minder bekend is dat hij ook schreef. Duizenden teksten liet hij na, en daar komt nu een boek van.

 1. Nieuwsoverzicht | Laurie hoorde het pistoolschot dat haar vriend doodde - horrorrit in trein voor vrouw
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Laurie hoorde het pistool­schot dat haar vriend doodde - horrorrit in trein voor vrouw

  Een ware bonnenregen in een straat in Den Bosch. In korte tijd werd daar voor een half miljoen aan bekeuringen uitgedeeld. Verder gooit Essent de tarieven omhoog en vond er een zwaar ongeluk plaats in Veldhoven. In Sint Willebrord werd de gevel van een huis kapotgereden. Laurie schrijft over het verlies van haar doodgeschoten vriend. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag.
 2. Nieuwsoverzicht | Eigenaren doodgeschoten hond boos op agenten - Traumahelikopter landt tussen paarden
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Eigenaren doodgescho­ten hond boos op agenten - Traumaheli­kop­ter landt tussen paarden

  Peter Gillis krijgt opnieuw een klap te verduren. De poorten van het vakantiepark in Valkenburg dat hij in november 2021 kocht, blijven gesloten. Verder zijn de eigenaren van de hond die zaterdag werd doodgeschoten boos op de politie. En wie is de 27-jarige man die in Oud Gastel twee vrouwen en twee kinderen doodreed? Dit en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag.