Studenten krijgen ook compensatie voor de gestegen energiekosten.
Volledig scherm
PREMIUM
Studenten krijgen ook compensatie voor de gestegen energiekosten. © Jeffrey Groeneweg

Alsnog energietoeslag voor studenten, mits zij een eigen postadres hebben

CUIJK - Studenten die op de armoedegrens leven en een eigen energierekening betalen, kunnen in de gemeente Land van Cuijk alsnog rekenen op een energietoeslag. Tot nu toe kwamen zij nog niet in aanmerking, terwijl huishoudens met een laag inkomen er wel recht op hadden.

0 reacties

 1. Nieuwsoverzicht | Politie rijdt ‘kidnapbus’ klem - Verstuurd vakantiekaartje duikt na 42 jaar weer op
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Politie rijdt ‘kidnapbus’ klem - Verstuurd vakantie­kaart­je duikt na 42 jaar weer op

  In Eindhoven is woensdagavond een bestelbus klemgereden die aan de binnenkant volledig bekleed was met plastic. Het busje was speciaal ingericht voor onderwereldklusjes. Verder is het opsteken van een sigaret in het grootste deel van de Efteling binnenkort verboden. Alleen in speciale rookzones mag dan nog worden gerookt. En zorginstelling Lunet heeft gehandicapte cliënten jarenlang onterecht fysiotherapie onthouden. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van donderdag.
 2. Met deze maatregelen gaat je energiegebruik in huis fors naar beneden
  PREMIUM
  vijf vragen

  Met deze maatrege­len gaat je energiege­bruik in huis fors naar beneden

  Daling van de gasprijs op komst? Daar merkt de gemiddelde Nederlander nog helemaal níets van. Nog altijd betalen huishoudens met een nieuw contract honderden euro’s per maand extra voor energie. Besparen is dus belangrijker dan ooit, zeker nu de temperaturen weer dalen. Maar hoe breng je zelf je verbruik in huis fors omlaag? En wat moet je doen als je tóch in financiële problemen komt door de hoge kosten? Vijf vragen en antwoorden.