De Bodde, een school voor speciaal onderwijs in Tilburg, gaat maandag weer open. De afgelopen weken werd er wel noodopvang geregeld voor diverse kinderen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Bodde, een school voor speciaal onderwijs in Tilburg, gaat maandag weer open. De afgelopen weken werd er wel noodopvang geregeld voor diverse kinderen. © Dolph Cantrijn

Altijd afstand houden in het speciaal onderwijs? ‘Dat kunnen we écht niet doen’

TILBURG - Altijd 1,5 meter afstand houden tot kinderen in het speciaal onderwijs? Vergeet het maar! ,,Wij blijven onze kinderen geven wat ze nodig hebben. School is altijd een veilige plek voor ze geweest. Dat willen we zo houden”, zegt Stephan Gijsman, directeur van de Bodde, een Tilburgse school voor speciaal onderwijs waar ze smachten naar maandag, de dag waarop ze weer open mogen.

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”