Volledig scherm
- © Logo Amarant Groep

Amarant laat regie zoveel mogelijk bij ouders en het zorgteam liggen

TILBURG - Voorbij zijn de tijden dat de wil van zorginstellingen wet was voor hun cliënten. Zorgaanbieder Amarant onderstreept dat door de oprichting van SELF, een 'innovatief sociaal samenwerkingsverband'.

Daarin gaan alvast de besturen van acht Brabantse ouderinitiatieven meedraaien. Bij het inhuren van de zorg van Amarant voor hun kinderen met een beperking, kregen zij ook te maken met allerhande procedures en protocollen.

,,Dat gaan we nu zover mogelijk terugdringen", verklaart Amarant-manager Jan van de Wouw. ,,Op allerhande terreinen, van het voorkomen van legionellabesmetting tot het opstellen van individuele plannen, willen we de regie bij de ouders én het zorgteam laten."

Bedoeling is dat de ouderinitiatieven hun belangen gaan bundelen in een coöperatie, die dan samen met de Amarant Groep in de bv van SELF beleid mag gaan bepalen. Ook krijgt de coöperatie een aantal goedkeurings- en adviesrechten. Volgens Van de Wouw past de opzet van SELF bij de lijn die door de regering is uitgezet in het Wetsvoorstel Medezeggenschap Cliënten Zorginstelling 2018.

Amarant verleent momenteel de zorg voor veertien woon- en zorginitiatieven, die veelal - maar niet per se - door ouders zijn opgezet. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement