Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Ambulance in de regio Zuidoost-Brabant staakt niet

Ambulancemedewerkers in deze regio doen niet mee met de landelijke staking die vakbond FNV afgelopen maandag bekendmaakte. De ambulance zou door die staking niet bereikbaar zijn op woensdagmiddag 15 november van 12:00 uur tot 14:00 uur, behalve voor spoedgevallen natuurlijk. 

Ambulanceverpleegkundigen in de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost gaan dus niet meedoen met de staking. Dit betekent dat de diensten op woensdag 15 november gewoon bereikbaar zijn. GGD Brabant-Zuidoost: ,, Er heerst geen bereidheid tot actie bij onze collega’s.’’

Welke regioposten in Nederland het werk wel zullen neerleggen is nog niet bekend. De posten hebben tot en met vrijdagmiddag 12:00 uur de tijd om zich bij de FNV aan te melden voor de staking.

Spoed

Reden voor de staking is de te hoge werkdruk en een tekort aan personeel. Door dit tekort kunnen vastgestelde normen, zoals '15 minuten bij spoed' niet worden gehaald. De te hoge werkdruk komt ook door een groei van het aantal spoedmeldingen. Dit is weer te wijten aan de vergrijzing en het feit dat mensen steeds vaker – meestal onterecht - 112 bellen in plaats van de huisarts.

De FNV benadrukt nog extra dat de veiligheid van mensen ondanks de staking wel gewaarborgd wordt. ,,Bij spoed zal de ambulance gewoon uitrukken.'' 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Ook concurrentie vol lof over de architecten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwekkend’
  PREMIUM

  Ook concurren­tie vol lof over de architec­ten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwek­kend’

  TILBURG - Het kost de Tilburgse architect Jacq de Brouwer geen moeite zijn lof voor de LocHal onder woorden te brengen. Het Brabants Dagblad vroeg hem om zijn oordeel. Aan superlatieven geen gebrek: ,,Dit is mega indrukwekkend. De hal is een overdekt stadsplein, een industriële kathedraal, een icoon in de stad. Met het station en de Polygonale Hal hoor de LocHal tot de Bella Donna’s in de Spoorzone.”
 2. Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

  Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

  BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”