Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Ambulance in de regio Zuidoost-Brabant staakt niet

Ambulancemedewerkers in deze regio doen niet mee met de landelijke staking die vakbond FNV afgelopen maandag bekendmaakte. De ambulance zou door die staking niet bereikbaar zijn op woensdagmiddag 15 november van 12:00 uur tot 14:00 uur, behalve voor spoedgevallen natuurlijk. 

Ambulanceverpleegkundigen in de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost gaan dus niet meedoen met de staking. Dit betekent dat de diensten op woensdag 15 november gewoon bereikbaar zijn. GGD Brabant-Zuidoost: ,, Er heerst geen bereidheid tot actie bij onze collega’s.’’

Welke regioposten in Nederland het werk wel zullen neerleggen is nog niet bekend. De posten hebben tot en met vrijdagmiddag 12:00 uur de tijd om zich bij de FNV aan te melden voor de staking.

Spoed

Reden voor de staking is de te hoge werkdruk en een tekort aan personeel. Door dit tekort kunnen vastgestelde normen, zoals '15 minuten bij spoed' niet worden gehaald. De te hoge werkdruk komt ook door een groei van het aantal spoedmeldingen. Dit is weer te wijten aan de vergrijzing en het feit dat mensen steeds vaker – meestal onterecht - 112 bellen in plaats van de huisarts.

De FNV benadrukt nog extra dat de veiligheid van mensen ondanks de staking wel gewaarborgd wordt. ,,Bij spoed zal de ambulance gewoon uitrukken.'' 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement