De tegen-stemmers Ad Koppejan (r) en Kathleen Ferrier (met bril) zien dat de meerderheid van de CDA-leden voor het deelnemen aan de regering met gedoogsteun van de PVV is tijdens het CDA-congres van 2010.
Volledig scherm
PREMIUM
De tegen-stemmers Ad Koppejan (r) en Kathleen Ferrier (met bril) zien dat de meerderheid van de CDA-leden voor het deelnemen aan de regering met gedoogsteun van de PVV is tijdens het CDA-congres van 2010. © Pim Ras

Angst voor het PVV-spook zit nog altijd diep bij het CDA

DEN BOSCH - Raakt het CDA opnieuw verscheurd, nu in Brabant met Forum voor Democratie wordt gesproken? Een deel van de achterban denkt gespannen terug aan de samenwerking met de PVV. ,,Niet weer!”

Wie herinnert zich niet de beelden van Camiel Eurlings, tien jaar geleden? Het toenmalige CDA-kopstuk dat nogal geëmotioneerd en met vuur in de ogen steun uitsprak vóór samenwerking met de PVV van Geert Wilders. ,,Ons land heeft ons nodig”, riep hij onder meer. Met gevoel voor dramatiek salueerde hij ook nog.

  1. Brabants nieuws van maandag | Meesjes sterven massaal, zorgen om overdracht coronavirus van nerts op mens
    PREMIUM

    Brabants nieuws van maandag | Meesjes sterven massaal, zorgen om overdracht coronavi­rus van nerts op mens

    Landbouwminister Carola Schouten meldde vandaag dat waarschijnlijk een tweede dier-op-mensbesmetting met het coronavirus heeft plaatsgevonden op een van de nertsenbedrijven in de Peel. En wat is er toch aan de hand met de koolmees en de pimpelmees? Liefst 33 procent van de jonkies sterft. Lees dit en meer belangrijk en opvallend Brabants nieuws van maandag terug in het overzicht.