David Vilaça uit Portugal verblijft als arbeidsmigrant op een vakantiepark in Brabant
Volledig scherm
PREMIUM
David Vilaça uit Portugal verblijft als arbeidsmigrant op een vakantiepark in Brabant © David Vilaça

Arbeidsmigranten bang voor coronavirus

Ze werken én wonen dicht op elkaar. Arbeidsmigranten zijn bang voor het coronavirus. Bij vakbond FNV stromen de meldingen binnen. ,,Het is onmogelijk om je van anderen te isoleren.”

Eigenlijk wilde hij terug naar zijn thuisland. Maar nu ook in Portugal de noodtoestand geldt, besloot David Vilaça in Nederland te blijven. Vorige week voelde hij zich ziek, benauwd. Vilaça is astma patiënt, dus sloeg de paniek even toe. Corona? ,,Ik probeer zoveel mogelijk op mijn slaapkamer te blijven om huisgenoten te mijden”, vertelt hij. Dat is niet altijd even makkelijk. De Portugees woont met zeven mannen in een vakantiehuisje in Oosterhout. De woonkamer is klein, de meubels staan dicht op elkaar. Vilaça deelt zijn slaapkamer met een andere arbeidsmigrant. ,,De bedden staan ongeveer anderhalve meter uit elkaar.”

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    ETTEN-LEUR - De NTR heeft donderdagavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.