Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts Daniëlle Sales, Christel Bogers, Paul Kagie. Gezien op de rug Lindsey en Koen. Met elkaar spraken zij over de problemen in de jeugdzorg. © copyright Marc Bolsius

Armoe troef in de jeugdzorg, komt dat ooit nog goed?

DEN BOSCH/BOXTEL - Het gaat niet goed in de jeugdzorg. Te weinig hulp, te weinig geld, te lange wachtlijsten. BD zette een wethouder, vertegenwoordigers van een instelling en twee jonge cliënten met elkaar aan tafel. Waar lopen zij tegenaan? En gloort er nog hoop?

Kinderen krijgen nog veel te vaak niet de zorg die zij nodig hebben. En dat is erg. Want het is zonneklaar dat tijdige hulp zware en dus duurdere zorg in hun latere leven kán voorkomen. Maar hoewel kinderen recht hebben op hulp, en gemeenten de dure plicht om die te verschaffen, lukt het dus niet altijd.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Man die Tilburger Willy van Wanrooy doodde 'weer in de fout': OM wil Johan L. alsnog twee jaar achter tralies
    PREMIUM

    Man die Tilburger Willy van Wanrooy doodde 'weer in de fout': OM wil Johan L. alsnog twee jaar achter tralies

    BREDA/TILBURG - Keiharde taal van de officier van justitie vrijdag tegen de 44-jarige Johan L., de man die in 2013 tot 8 jaar werd veroordeeld voor de gewelddadige beroving die leidde tot de dood van Tilburger Willy van Wanrooy. Het Openbaar Ministerie wil volledige herroeping van zijn voorlopige invrijheidstelling. Dat betekent dat hij alsnog bijna twee jaar achter de tralies zou moeten.