Cardioloog en intensivist Inge Janssen van het Maasziekenhuis: ,,We zien, gelukkig maar, ook patiënten weer opknappen.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Cardioloog en intensivist Inge Janssen van het Maasziekenhuis: ,,We zien, gelukkig maar, ook patiënten weer opknappen.’’ © Ed van Alem

Arts Inge Janssen vecht op ic in Boxmeer tegen de tranen: ‘We willen voorkomen dat mensen hier alleen moeten sterven’

BOXMEER - De strijd tegen het coronavirus is hard. Ook van Inge Janssen, intensivist in het Maasziekenhuis, wordt veel gevraagd, elke dag weer. ,,Dit virus treft niet alleen kwetsbare ouderen.”

Ze is een van ‘de helden van Beugen’.

Elke dag, als Inge Janssen vanuit haar woonplaats Ubbergen naar haar werk in Beugen rijdt, krijgt ze een brok in de keel als ze de spandoeken bij het Maasziekenhuis Pantein ziet, ter ondersteuning van al die hardwerkende zorgverleners.

Hartverwarmend

,,Het is heel lief zoals iedereen meeleeft. We krijgen ook van alle kanten hulp aangeboden. Dat is hartverwarmend”, zegt de 41-jarige cardioloog en intensivist in het Boxmeerse Maasziekenhuis. 

Als intensivist ben je de medisch specialist op een intensive care (ic). Janssen staat in het zwaar getroffen Brabantse land in de frontlinie in de strijd tegen het coronavirus. Werkdagen van twaalf uur, en soms nog langer, zes dagen aan een stuk, waren zeker vorige week normaal. 

,,Ook de nachtdiensten zijn nu een stuk onrustiger. Midden in de nacht moeten er wel eens patiënten overgeplaatst worden naar andere ziekenhuizen, waar meer ruimte is. Want ook ’s nachts worden er mensen opgenomen die heel ziek zijn van het coronavirus.’’

Voordat corona in Nederland was, gebeurden overplaatsingen met een mobiele intensive care-unit normaal gesproken alleen overdag.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedrama
  PREMIUM

  Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedra­ma

  De slachterij van Vion in Boxtel blijft open ondanks coronabesmettingen onder het personeel, maar Van Rooi Meat in Helmond moet dicht. Autoriteiten spreken in dit laatste bedrijf van een besmettingshaard. En voor het werken in het onderwijs was veel aandacht in deze coronatijd, maar over de gehandicaptenzorg hoorde je nauwelijks iets. Daar werd gewoon doorgewerkt zònder 1,5 meter afstand want dat gaat nu eenmaal niet anders. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van dinsdag.
 2. Ook coronabesmettingen bij megaslachterij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door
  PREMIUM
  update

  Ook coronabe­smet­tin­gen bij megaslach­te­rij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door

  BOXTEL - Ook bij de grootste slachterij van Nederland, van Vion in Boxtel, blijkt een aanzienlijk deel van de medewerkers besmet met het coronavirus. Van de 105 medewerkers die in eerste instantie getest werden, blijken er 18 corona te hebben. Desondanks blijft de vleesverwerker, in afstemming met de GGD en veiligheidsregio voorlopig open. De productie gaat wel tijdelijk omlaag.