Volledig scherm
© Archieffoto Bert Jansen/fotomeulenhof

Asielplannen As50+-gemeenten donderdag onthuld in Schijndel

SCHIJNDEL - De 8 burgemeesters van de gemeenten rond Oss, Uden en Veghel presenteren donderdag hun asielplannen aan commissaris van de koning Wim van de Donk. Dat gebeurt 's ochtends op het gemeentehuis van Schijndel.

De gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Oss, Schijndel, Sint-Oedenrode, Uden en Veghel, die zich samen subregio As50+ noemen, hebben van Van de Donk de opdracht gekregen om gezamenlijk 690 asielzoekers opvang te bieden en voor woonruimte te zorgen voor 679 statushouders. Die opdracht maakt deel uit van het plan om in Brabant voor 31 december 2016 voor 14.000 opvangplekken te zorgen.

Klein en groot azc
​Uden heeft al aangeboden een klein azc te willen openen. In een gezamenlijk persbericht van de gemeenten Oss en Bernheze werd vorige week ook een groot azc niet uitgesloten. Bernheze heeft overigens slechte ervaringen met azc-plannen: begin dit jaar sneuvelde een voorstel voor een azc voor 500 asielzoekers in Heesch op weerstand van de bevolking.

In de subregio nemen Oss (in een voormalig belastingkantoor) en Veghel (het oude ziekenhuis Bernhoven) al een opvanglocatie voor 300 asielzoekers voor hun rekening. Die worden echter niet meegeteld met de 690 bedden die nu nog moeten worden gevonden.

Lees meer over de opvang in de regio op bd.nl/vluchtelingen.