Volledig scherm
Van Mossel Automative Groep met het hoofdkantoor in Waalwijk © Van Mossel

Autogigant Van Mossel slaat slag in België

WAALWIJK/ANTWERPEN - Van Mossel Automotive Groep heeft de autobedrijven van familie  Van Kelst met vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven en een KIA vestiging in Aarschot overgenomen. De overname is een stap om verder te groeien in België. Van Mossel wil een grote Belgische speler worden.  

De transactie is voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) en is gepland om voor eind december dit jaar te worden afgerond. Voor de overname heeft Van Mossel overeenkomst bereikt met de familie Van Kelst. Christophe Van Kelst zal de dagelijkse leiding krijgen over de Belgische Van Mossel Peugeot – Citroën vestigingen. Van Mossel neemt alle medewerkers van Van Kelst over. 

Antwerpen

Van Mossel is in toenemende mate ook actief in Belgie, waar het in Antwerpen een hoofdkantoor heeft. Eerder werden zowel de Antwerps/Vlaams-Brabantse dealergroep GMAN als de Limburgse Groep Bruyninx reeds overgenomen door Van Mossel. Mercedes CAC Turnhout werd onlangs overgenomen.

De Van Mossel Automotive Groep is in 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Nederland. Het bedrijf heeft ruim 150 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland en is dealer van tal van automerken, actief in onder andere lease, financiering en schadeherstel. Er werken 3200 mensen bij Van Mossel. De omzet komt op ongeveer 2,5 miljard euro uit.  

  1. 15 jonge asielzoekers uit azc Overloon geëvacueerd om ‘chemische lucht’

    15 jonge asielzoe­kers uit azc Overloon geëvacu­eerd om ‘chemische lucht’

    OVERLOON- Een vieze, doordringende chemische lucht. Die roken jonge asielzoekers deze vrijdag in hun woonverblijf. Brandweer, politie, GGD en ambulances spoedden zich naar de Stevensbeekseweg nadat er alarm was geslagen. Inmiddels is een groep van 15 alleenstaande, minderjarige asielzoekers uit de speciale opvang van het AZC geëvacueerd. Zij zijn overgebracht naar het reguliere asielzoekerscentrum op het terrein.