Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Automobilisten opgelet: woensdag kans op gladheid en mist

Hoewel het dinsdag nagenoeg overal droog en helder blijft, ontstaat er komende nacht op uitgebreide schaal mist. Woensdag wordt het koud met op veel plaatsen lichte vorst en kan het 1 tot 4 graden vriezen met in het zuiden een grondvorst tot rond -6 graden. Vanwege deze combinatie kan het morgen glad worden op de wegen.

 1. Nieuwsoverzicht | Aanvragen hypotheek moeilijker in coronatijd - Houseparty met 125 bezoekers beëindigd
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Aanvragen hypotheek moeilijker in coronatijd - Houseparty met 125 bezoekers beëindigd

  De grote coronapiek ligt alweer even achter ons terwijl de angst voor een tweede golf groeit. Die angst wordt versterkt door alle aangrijpende verhalen die nog steeds naar buiten komen over wat mensen hebben meegemaakt. Zoals Anna die haar broer, moeder en oom in een week tijd verloor. Ook op de financiële markt zijn de gevolgen van corona nog merkbaar. Zo is het voor veel mensen lastig om nu een hypotheek te krijgen. Dit en al het andere belangrijkste Brabantse nieuws van zondag lees je terug in dit nieuwsoverzicht.
 2. Bij Boxtel begint ‘opstandig Nederland’: denderende treinen trillen omwonenden uit bed
  PREMIUM

  Bij Boxtel begint ‘opstandig Nederland’: denderende treinen trillen omwonenden uit bed

  ,,Hier begint opstandig Nederland”, zegt Hans-Willem Vroon, terwijl we Boxtel binnenrijden in de locomotief van een goederentrein onderweg naar de Rotterdamse haven. Op links passeren we achtertuinen van huizen die zo dichtbij staan dat je er in kan kijken. Vroon schetst de gevolgen voor omwonenden. ,,Daar mist een geluidswal”, zegt hij. Even verderop een spoorwegovergang: ,,Die heeft demping nodig; mensen worden hier wakker getrild uit hun bed.”