Volledig scherm

Besloten bijeenkomst over afvalverwerkingsbedrijf Attero

DEN BOSCH - Vóór 1 oktober 2015 komt er een besloten bijeenkomst waarbij diverse woordvoerders economie onder strikte geheimhouding vragen kunnen stellen aan gedeputeerde Bert Pauli over de verkoop van afvalverwerkingsbedrijf Attero. Dat is de uitkomst van het interpellatiedebat vrijdag.

Het debat werd aangevraagd door CDA-Statenlid Stijn Steenbakkers. Volledige openheid is volgens het CDA gewenst nu bij Attero 183 miljoen euro aan dividend is uitgekeerd kort nadat het bedrijf voor 170 miljoen euro door de overheid verkocht is aan investeringsfonds Waterland. Op de verkoopovereenkomst en bijbehorende stukken rust geheimhouding. Het CDA wil van deze geheimhouding af.

  1. Kritiek op nieuwe Brabantse cultuurprijs: 'zo wil ik niet mee doen'

    Kritiek op nieuwe Brabantse cultuurprijs: 'zo wil ik niet mee doen'

    TILBURG/DEN BOSCH - Dertig Brabantse makers dingen mee naar de nieuwe provinciale publieksprijs Brabant Cultuur 2018. Maar een aantal genomineerde makers is helemaal niet meer zo blij met hoe dat moet. Sigrid Calon, kunstenares uit Tilburg, heeft de organisatie al laten weten dat ze verder af ziet van deelname. ,,Ik ga hier geen energie in stoppen." Renée van Trier, beeldend kunstenares uit Breda, schreef een kritische brief: Op deze manier wil ze zichzelf helemaal niet promoten.