Volledig scherm
PREMIUM
De schuilschuur en de bijgebouwen staan op een perceel met natuurbestemming bij buurtschap Peerenboom nabij Hank. Het perceel heeft ook een aanlegsteiger is te bereiken via het water. © Rijan van Leest

Bijgebouwtjes bij haventje Peerenboom moeten gesloopt: 'Het terrein is een grote speelplaats’

PEERENBOOM - Vier schuren en een boogkas bij een omstreden recreatieverblijf nabij Hank moeten worden afgebroken. De Raad van State heeft deze week bepaald dat de vijf bijgebouwen niet zonder vergunningen op het perceel in buurtschap Peerenboom mogen staan.

Gemeente Altena weigert de familie Maasland deze vergunningen te geven, omdat het recreatieverblijf bij het haventje een schuilschuur zonder woonbestemming is. De familie mag er overdag wel verblijven, maar 's nachts niet slapen. 

  1. Stormachtige carnaval met zware windstoten, meerdere optochten gaan niet door

    Stormachti­ge carnaval met zware windstoten, meerdere optochten gaan niet door

    Harde windstoten en regen teisteren dit jaar carnaval. Vooral zondag wordt het hondenweer, voorspelt Weeronline. ,,Carnavalsvierders moeten dit weekend rekening houden met forse windstoten en ook regent het langdurig en hard.” Het KNMI heeft voor zondag code geel afgekondigd in het zuiden. ,,Het is de vraag of de praalwagens de harde wind aankunnen”, zegt weervrouw Diana Woei van Weerplaza. Na het weekend wordt het iets beter.