Volledig scherm

Bijlage vol verhalen over clubs uit de regio als aftrap seizoen amateurvoetbal

DEN BOSCH - Een speciale bijlage over de start van het amateurvoetbal ligt maandag 29 augustus in het Brabants Dagblad.

Lees in de bijlage onder meer hoe het vier regionale voetballers van weleer vergaat, hoe oud-profvoetballer Paul Beekmans zijn overstap naar de amateurs beleeft en hoe de broers Nick en Luke van der Bruggen elkaar scherp houden bij Helvoirt.

Abonnees kunnen de bijlage ook lezen in de digitale krant.

Ontbrekende pagina's

Lezers van de papieren edities 's-Hertogenbosch inclusief Bommelerwaard, De Meierij en Oss hebben een bijlage ontvangen waarin een aantal pagina's zijn verwisseld met die uit andere edities. De pagina's die daardoor ontbreken, zijn wel terug te vinden in bijlage in de digitale krant.

  1. Rust kenmerkt De Pont

    Rust kenmerkt De Pont

    TILBURG - Er zijn weinig musea die een kunstwerk een kwart eeuw laten staan. De Pont in Tilburg doet het wel. Zo vaak als je wilt kun je even binnenlopen bij James Turrell. Een aardedonkere gang door met een reling aan de rechterkant als houvast en eenmaal binnen een donkere ruimte met een bank waarop je kunt gaan zitten. Vervolgens is het wachten. Wachten tot de ruimte zich langzaam vult met licht. Meer gebeurt er niet, maar het is elke keer spectaculair en rustgevend. 
  2. Recensie: langzaam spoorloos verdwijnen

    Recensie: langzaam spoorloos verdwijnen

    In de regie van schrijver Samuel Beckett was Wachten op Godot een kwelling. Zo lang waren de pauzes waarop er niets gebeurde, dat het geduld van de toeschouwer op de proef werd gesteld. In Conversations (at the end of the World) gebeurt ook zoiets. Tegen de achtergrond van bergen sneeuw staan en liggen de acteurs op het podium en doen niks. Johan Leysen staart met de handen in de zakken wat omhoog, Jeroen Van der Ven leunt nonchalant tegen de piano, José Kuijpers frunnikt aan een armband, Jan Steen ligt op de grond en Marino Formenti zit op zijn pianokruk. De zaal wordt gekucht, een enkeling klapt eens in zijn handen. Hoe lang de stilte duurt? Een minuut? Drie? Waren het er vijf? Het wachten is functioneel. Tijd verglijdt. Eerder zei Steen al: ,,Pak het moment, zeggen ze. Onzin, je kunt het moment niet pakken. Ik heb het geprobeerd, het enige wat gebeurde is dat ik mijn klok aan gruzelementen sloeg.”