Volledig scherm
Pastoor Paul Massaer. © Eveline Van Elk

Bisschop de Korte: ‘Pastoor moet niet weg vanwege preek over homo's’

DEN BOSCH - Het komt niet vaak voor dat een bisschop zich verweert tegen aantijgingen in de pers, maar deze keer vond Gerard de Korte dat toch nodig. De Bossche bisschop spreekt op de eigen site met klem tegen dat de pastoor van het Gelderse Dreumel op moet stappen vanwege zijn preek over homo's.

Die suggestie komt van de Engelstalige site lifesitenews.com. De Belgische pastoor Marc Massaer greep rond kerst vorig jaar zijn preek aan om de kerkelijke leer inzake homoseksualiteit te verdedigen. 

Zijn door velen als homo-onvriendelijk ervaren preek kwam Massaer op de nodige kritiek te staan. Massaer stelde ook dat ‘de indoctrinatie van de genderideologie rechtstreeks ingaat tegen de scheppingsorde, en datgene promoot wat niet katholiek is’ en dat alleen ‘heilige gezinnen’ van man, vrouw en kinderen vrede en harmonie kunnen brengen’. 

Kleine carrousel

Volgens De Korte ligt de ophef niet ten grondslag aan zijn besluit om Massaer na acht jaar naar een andere parochie te laten verhuizen. ‘De voorgenomen nieuwe benoeming van pastoor Massaer is onderdeel van een kleine carrousel: de komende maanden krijgen acht priesters een nieuwe benoeming. Met de benoeming van pastoor Massaer wordt een vacature in een andere parochie binnen het bisdom ingevuld.’ 

Massaer vertrekt per 1 juli uit Dreumel. Volgens de woordvoerder van de bisschop is intern al bekend naar welke nieuwe parochie hij gaat. Binnenkort zal dat nieuws wereldkundig worden gemaakt. 

  1. Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI
    VIDEO

    Feestfilm­pje met Snollebol­le­kes in de prijzen bij wielergala UCI

    GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.