Volledig scherm
Boy Swachten. © FotoMeulenhof

Bladelse burgemeester Boy Swachten (59) overleden

BLADEL - De Bladelse burgemeester Boy Swachten is maandag op 59-jarige leeftijd overleden. 

Swachten (VVD) legde in oktober 2016 noodgedwongen zijn functie als burgemeester neer. In 2013 werd bij Swachten nierkanker geconstateerd. Hij onderging een operatie, herstelde snel maar later werden er uitzaaiingen ontdekt. ,,Als het goed gaat, heb je een prachtige dag en moet je genieten. De dagen dat het minder gaat, neem je zoals ze zijn", zei Swachten begin dit jaar.

Vanwege zijn ziekte werd Swachten sinds oktober vorig jaar vervangen door oud-burgemeester van Sint-Oedenrode Peter Maas. Swachten was sinds januari 2009 burgemeester van Bladel.

 1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
  PREMIUM
  COLUMN PLAATS DELICT

  Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

  Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.
 2. De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?
  PREMIUM

  De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?

  TILBURG - Tilburg is het epicentrum van de synthetische drugsproductie in Nederland. In de stad wonen genoeg mannen die het vuile werk willen opknappen. Maar wat voor mannen zijn dat, die met hun kop boven pruttelende en dampende ketels gaan hangen om speed en xtc te maken? Schatrijk worden ze er niet van en er zijn al genoeg ongelukken gebeurd om te weten dat het werk niet van gevaar ontbloot is: wie doet dat? Voor zijn afstudeerscriptie aan de Politieacademie ging de Tilburgse agent Teun op zoek naar het antwoord.