Advocaat Jan-Hein Kuijpers
Volledig scherm
PREMIUM
Advocaat Jan-Hein Kuijpers © BD

Blijft de zaal straks leeg bij proces tegen familie R. ?

DEN BOSCH - ,,Ik weiger nog langer aan dit circus deel te nemen. De zweem van partijdigheid hangt boven deze rechtszaak”, sprak Martien R. vrijdagmorgen in de Bossche rechtbank. En weg was-ie. Advocaat Jan-Hein Kuijpers volgde zijn voorbeeld, de rechters en officieren van justitie bleven in verbijstering achter. Een hoogst uitzonderlijke zet, in een toch al uitzonderlijke zaak. Maar hoe moet het nu verder met de megazaak tegen de Osse woonwagenfamilie? 

 1. Nieuwsoverzicht | Bezorgdheid na drie ongelukken op één weg - Dwergzijdeaapjes uit woning gehaald
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Bezorgd­heid na drie ongelukken op één weg - Dwergzijde­aap­jes uit woning gehaald

  Ondanks het voorspelde slechte weer en de voorbereidingen die werden getroffen na het afkondigen van code geel, leek overal in Brabant het noodweer mee te vallen. In het buitengebied van Helvoirt werd een zwaargewonde man gevonden op een zandpad. Ook werden twee bergaapjes in een huis in Tilburg gevonden en werd een 18-jarige man onder bedreiging meegenomen in een personenauto. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.
 2. Brabanders moeten minder water verbruiken, bespaarcampagne van start
  PREMIUM

  Brabanders moeten minder water verbruiken, bespaarcam­pag­ne van start

  Het lijkt normaal: dat in Brabant 2,5 miljoen huishoudens en bedrijven schoon drinkwater krijgen. Maar zo vanzelfsprekend is het niet. Ons watersysteem is namelijk ‘uit balans’, meldt leverancier Brabant Water. Met een campagne die maandag van start is gegaan in Breda, Tilburg, Eindhoven en Den Bosch, legt het waterbedrijf een belangrijke taak voor het herstel bij de burger: bewuster en vooral mínder water verbruiken.