Een bloedafname bij de immuuntest van Innatos.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bloedafname bij de immuuntest van Innatos. © Innatos

Bloedprikken en doorrijden: laboratorium uit Oss maakt haast met mobiele coronatest

OSS - Een drive-through-prikpost om erachter te komen of je corona hebt gehad? Bij Innatoss zijn ze er heel ver mee. ,,Die kennis is maatschappelijk en economisch van grote waarde.”

Een mobiel laboratorium op een Brabantse parkeerplaats. Mensen kunnen er met hun eigen auto langsrijden. Arm uit het raam, druppeltje bloed afnemen van de vingertop en weer doorrijden. Binnen 24 uur weet je of je corona hebt gehad.

  1. Brabants nieuws van donderdag | Bredase advocaat en Peter R. steunen kroongetuige - Nepverpleegkundige behandelde patiënten in Den Bosch
    PREMIUM

    Brabants nieuws van donderdag | Bredase advocaat en Peter R. steunen kroongetui­ge - Nepver­pleeg­kun­di­ge behandelde patiënten in Den Bosch

    Hij behandelde patiënten, zag tientallen dossiers in en had in een opslagbox medicijnen en uniformen liggen. Maar de 24-jarige man die het JBZ tijdens de coronapiek hielp, bleek helemaal geen verpleegkundige. Het Bossche ziekenhuis ontsloeg hem en deed aangifte, zo bleek vandaag. Verder was het de dag waarop de Bredase advocaat Peter Schouten zich met Peter R. de Vries opwierp als vertegenwoordiger van kroongetuige Nabil B.