Volledig scherm
© Willem-Jan Hanegraaf

Blog: De Wereld Jongeren Dagen hebben me laten groeien in mijn geloof

De achtste WJD-blog van Willem-Jan Hanegraaf:

01-08-2016 Maandag sluit ik één van de meest bijzondere reizen af die ik ooit heb gemaakt. We zijn op de terugweg naar Nederland en over twintig uur ben ik weer in het vertrouwde Nistelrode. Vanuit Polen neem ik veel mee, maar laat ik ook het een en ander achter.

Tijdens deze Pelgrimage ben ik heel bewust op de weg van Jezus gegaan. Alle tochten die we hebben gemaakt, het samen vieren van de Heilige Mis, alle ontmoetingen en de bezinning, hebben een grote indruk op me achter gelaten. Daarnaast heb ik veel vrienden voor het leven aan deze reis overgehouden.

Het was al een mooie reis maar de hechte groep die we vormden, was een essentieel onderdeel van deze reis. Deze vrienden hebben me doen inzien - net als alle andere twee miljoen gelovige jongeren die in Krakau waren - dat we een wereldkerk zijn en nooit alleen staat in ons geloof.

De Wereld Jongeren Dagen hebben me laten groeien in mijn geloof. Mijn geloof was al sterk, maar nu is het meer een onverwoestbaar fundament geworden. Ik heb stappen naar andere mensen mogen zetten door naar ze te luisteren en er voor hen te zijn. Ook hebben anderen stappen naar mij gezet, in het bijzonder de Poolse gastgezinnen die hun huis ons huis lieten zijn. Vanuit Polen wil ik de lezers van mijn blog hartelijk danken.

De WJD hebben me een onvergetelijke tijd bezorgd. Ik hoop dat ik u via deze blog een beetje de beleving heb kunnen meegeven van dit bijzondere evenement. In 2019 zijn de Wereld Jongeren Dagen in Panama en wellicht ontmoeten we elkaar dan, want dit was/is zeer de moeite waard. Alle goeds voor u allen!

Volledig scherm
© Willem-Jan Hanegraaf
Volledig scherm
© Willem-Jan Hanegraaf
Volledig scherm
© Willem-Jan Hanegraaf