Volledig scherm
© Céline Sibbelee

Blog: Het gejuich van 'Netherlands, Netherlands'

De derde WJD-blog van Céline Sibbelee21-07-2016 - Na mijn blog van dinsdag heb ik al veel meegemaakt. Woensdag zijn we naar Auschwitz geweest en daar wil ik toch graag nog wat over vertellen.

Nadat we er drie jaar geleden voor het eerst waren, kon ik woensdag eindelijk bloemen neerleggen ter nagedachtenis van de slachtoffers. Ik heb bloemen gelegd bij het monument in Auschwitz 2, zowel bij de Nederlandse plaat als bij de Poolse. Daar had ik even een moment dat ik volschoot. Op dat moment kreeg ik een tik op mijn schouder en toen ik omkeek zag ik een Italiaanse broeder staan die kwam kijken hoe het met me ging. Ik ben een gesprek aan gegaan met de broeder en aan het einde van mijn gesprek heb ik een hangertje met Maria van hem gekregen. Ik vind dit zo bijzonder, dat ik dit echt wilde delen.

Donderdag hebben we onze eerste Internationale mis gehad. Hier waren Jongeren van Canada, Maleisië, Denemarken, Duitsland, Engeland, Hong Kong en de Filipijnen. Het was zo gaaf. Op het moment dat we met de Nederlandse vlag binnen kwamen lopen, juichten de andere jongeren en riepen ze 'Netherlands, Netherlands, Netherlands'. Het was zo gaaf om te zien.

Daarna hebben we een berg beklommen. Nouja, beklommen… we zijn met de skilift omhoog gegaan. Het uitzicht was echt adembenemend! Door het uitzicht herinnerde ik me weer waarom ik Polen zo’n mooi land vind. Hier hebben we ook een leuke foto gemaakt met de deelgroep. Kortom een ontzettend leuke dag! Vrijdag mogen we dan eindelijk de Poolse cultuur echt gaan leren kennen.

Volledig scherm
© Céline Sibbelee
Volledig scherm
© Céline Sibbelee
Volledig scherm
© Céline Sibbelee
Volledig scherm
© Céline Sibbelee
Volledig scherm
© Céline Sibbelee