Volledig scherm
© Willem-Jan Hanegraaf

Blog: Het is zover! Op naar Krakau

De tweede WJD-blog van Willem-Jan Hanegraaf:

18-07-2016 - En vandaag is het dan zover, de spullen zijn allemaal ingepakt en de bussen staan klaar om ons naar Krakau te brengen. Voor we aan onze reis beginnen, zullen we de mis vieren in de Sint-Janskathedraal, samen met familieleden, kennissen en geïnteresseerden die ons uit komen zwaaien. Uiteraard zullen mijn ouders er zijn, maar het is ook leuk om te horen dat een aantal parochianen naar de uitzwaaiviering komt. De parochianen komen uit de parochie waar ik ambassadeur voor ben tijdens de WJD (Heeswijk-Dinther-Loosbroek).

De afgelopen dagen heb ik een enorme betrokkenheid gevoeld van mensen om me heen, die allemaal nieuwsgierig zijn naar het verloop van deze reis. Gisterenavond ben ik met mijn vrienden nog even een terrasje gaan pakken om te proosten op een goed verloop van deze reis. Dit gaf me nog even wat ontspanning voor het vetrek naar Polen, waar ik met kriebels in mijn buik naar toe leef. Daarnaast krijg ik diverse berichten en telefoontjes van familie, vrienden en kennissen die me allemaal een goede reis toewensen. Eén van de leukste telefoontjes was van een kennis die me vertelde dat hij een reisgenoot uit Heeswijk-Dinther wat geld had gegeven, zodat wij tijdens de WJD een kaarsje voor hem en zijn vrouw kunnen branden en daarna nog wat te drinken kunnen pakken in Krakau... super toch!

We gaan ons nu klaarmaken voor de lange busreis die ongeveer 16-17 uur zal duren. Morgen rond 11.30 uur komen we aan in Wadowice, de geboorteplaats van Paus Johannes Paulus II. Tijdens de busreis zullen we toch maar proberen om wat te slapen, zodat we onze eerste kennismaking met Polen fris kunnen starten.

Volledig scherm
© Willem-Jan Hanegraaf
Volledig scherm
Willem-Jan Hanegraaf © Marc Bolsius
Volledig scherm
© Willem-Jan Hanegraaf