Volledig scherm
© Celine Sibbellee

Blog: Klaarmaken voor Krakau

De vijfde WJD-blog van Celine Sibbellee

23-07-2016 Na een aantal drukke dagen te hebben gehad hadden we vandaag een relatief rustige dag. Het begon er mee dat Alfred, onze gastvader, Marenthe en mij in zijn auto heeft laten rijden! Voor die mensen die nu schrikken, rustig maar wij hebben beide een rijbewijs. Daarna vertrouwde hij ons om zelf met de auto, zonder hem naar de mis te gaan. Dit was zo gaaf!

Na de mis, mochten we terug naar het gastgezin. We hoefde toen pas om 2 uur bij het voetbalveld te zijn waar de Nederlanders tegen de Polen hebben gespeeld. Wat de stand nu uiteindelijk was weten we niet precies, dus houden we het maar op 5-5. Het was wel echt een grappig gezicht om een aantal van onze priester op het veld te zien.

Na de voetbalwedstrijd hebben we tot 4 uur spelletjes gespeeld met de Polen. Daarna hadden we familie tijd met het gastgezin. Dit was zo fijn!!! Eindelijk hoefde we een keer negens naartoe en konden we bij het gezin blijven en iets leuks met ze doen. Toen werden we als verrassing mee uit eten genomen in de bergen. Het uitzicht was weer adembenemend en het eten ontzettend lekker. Bij het eten was er live muziek van een band in nationale klederdracht.

Na het eten zijn we naar de broer van Alfred gegaan, waar ook broeder Job, broeder Mozes en diaken René deze week verbleven. Het was super gezellig. We hebben hier naar een voorbereiding gekeken van de WJD en zagen ineens een priester op het podium rappen.

Morgen hebben we familiedag en gaan we naar een festival hier in de buurt. Helaas zal dit onze laatste dag dan zijn, want maandag gaan we naar Krakau!

Volledig scherm
© Celine Sibbellee
Volledig scherm
© Celine Sibbellee