Volledig scherm
© Willem Jan Hanegraaf

Blog: 'Live van Campus Misericordia'

De zevende WJD-blog van Willem-Jan Hanegraaf:

En daar zijn we dan, Campus Misericordia. Deze blog schrijf ik nu rechtstreeks vanaf het veld en ik kan alleen maar zeggen; wauw!! We zitten nu drie uur in de brandende zon maar de sfeer is geweldig. Goed drinken, goed insmeren en vooral genieten.

Kort na aankomst werd omgeroepen dat er al ruim 1 miljoen jongeren op het veld zijn en dit zal snel meer worden. Iedereen is wat aan het relaxen op zijn of haar luchtbedje. Ook ik heb net even mijn ogen dichtgedaan na een loop van 15 kilometer op verschillende ondergronden.

De groep uit 's-Hertogenbosch is neergestreken in een vak dat zich bevind achter het altaar dus de Paus zullen we hier niet goed zien. Hopelijk komt hij nog langs het vak gereden. Het zal een onvergetelijk weekend worden net als eigenlijk ook al onze hele trip is.

Vanavond hebben we een avondwake met een aanbidding. Als ik reisgenoten mag geloven die vorige edities van de WJD hebben bezocht, moet dit indrukwekkend zijn. Twee tot drie miljoen jongeren muisstil en samen bidden. Ik zie het helemaal zitten. Met zoveel jongeren samen komen rondom Jezus, het geloof is voor jonge energie en dat nemen we zeker mee naar huis!!

Volledig scherm
© Willem Jan Hanegraaf
Volledig scherm
© Willem Jan Hanegraaf