Volledig scherm
De bagage van Céline © Marc Bolsius

Blog: Mijn koffers voor Krakau staan klaar

De eerste WJD-blog van Céline Sibbelee17-07-2016 - Mijn koffers voor Krakau staan klaar. Maandag gaan we. En dan te bedenken dat ik een jaar geleden nog nooit van de Wereld Jongeren Dagen had gehoord.

Ik ben benieuwd naar de mensen die ik daar ga treffen. Ik wil ook leren wat het geloof voor hen betekent.

Mijn ouders moesten wel even overgehaald worden. Waren die Wereld Jongeren Dagen wel iets voor mij? Was het wel veilig om mee te gaan? Er is ook zoveel gebeurd in de wereld de laatste tijd. Het is mijn vrienden Christian en Simone en mijn zwager Patrick gelukt om mijn ouders over te halen.

Inmiddels hebben we onze groep beter leren kennen tijdens het voorbereidingsweekend in Nieuwkuijk. We kregen er veel te horen over de Poolse cultuur en over de betekenis van de Wereld Jongeren Dagen. Maar het bleef niet bij theorie.

In de omgeving van Den Bosch zijn we met z’n allen vrijwilligerswerk gaan doen. Ik mocht meehelpen bij de kledingbank in Den Bosch. Het geeft een goed gevoel andere mensen te helpen.

De laatste dingen moeten nog ingepakt worden en dan ben ik er helemaal klaar voor. Ik kijk er heel erg naar uit om mee te gaan. We maken er samen een bijzondere ervaring van.

Volledig scherm
Céline Sibbeljee © Marc Bolsius