Volledig scherm
Na een rit van 16,5 uur stond een heel welkomstcomité klaar. © Céline Sibbelee

Blog: Na zestien dagen eindelijk weer thuis

De zevende en afsluitende WJD-blog van Céline Sibbelee02-08-2016 - Na zestien dagen zijn we dan eindelijk thuis. Na een rit van ongeveer 16,5 uur stond het welkomstcomité al klaar bij het Sint-Janscentrum op de Papenhulst.

In de bus hebben we voornamelijk geslapen. Rond 06.00 uur werd iedereen zo langzamerhand wakker en waren we nog twee uur rijden verwijderd van Den Bosch. In Den Bosch stonden ouders, broers, zussen en andere familieleden al te wachten. Wat was het fijn om na een reis van meer dan twee weken mijn familie weer te kunnen knuffelen. Ik had namelijk ondanks het plezier al een halve week last van heimwee.

Na iedereen gedag te hebben gezegd, ben ik met mijn vader, zus en zwager even wat gaan drinken bij Van der Valk in Vught. Daarna ben ik met mijn zus en zwager meegegaan naar Eindhoven waar ik de komende twee dagen zal blijven. Nu zijn ook inmiddels mijn oom, tante en nichtje hier en straks gaan we met z’n allen lekker gourmetten.

De WJD heeft onwijs veel indruk op mij gemaakt. Vooral de ontmoeting met broeder Jozef in Auschwitz en de vele jongeren en nationaliteiten bij elkaar waren het meest bijzonder voor mij. Ik heb daarnaast ook zoveel leuke mensen ontmoet en veel daar zijn vrienden voor het leven geworden. Kortom, twee geweldige weken die boven mijn verwachtingen uitstegen. We kunnen niet wachten om in 2019 naar Panama te gaan.

Volledig scherm
© Céline Sibbelee
Volledig scherm
© Céline Sibbelee