Volledig scherm
De reizigers werden verwelkomd door de gastgezinnen in Andrychow. © Céline Sibbelee

Blog: Speeddaten in de bus naar Polen

De tweede WJD-blog van Céline Sibbelee19-07-2016 - Na maandag om 18.30 uur vertrokken te zijn uit Den Bosch, zijn we vandaag om 16.30 uur aangekomen en verwelkomd door de gastgezinnen in Andrychow. Ook hebben we met ons gastgezin, de familie Gibas, gegeten. Het gezin bestaat uit een echtpaar, twee dochters, een zoon en twee honden. Ze zijn zo ontzettend lief en we hebben echt super mooi uitzicht vanaf onze kamer.

Ondanks de duur van de reis was het erg gezellig. Natuurlijk hebben we veel geslapen, maar daarvoor hebben we een speeddatespel gedaan. Ja, een speeddatespel. We kregen drie minuten de tijd om de persoon naast ons te leren kennen en een vraag te beantwoorden die werd gesteld door pastoor Theo. Na de drie minuten moesten de mensen aan het gangpad van stoel veranderen. Dit kon verschillen van een stoel met de klok mee tot drie stoelen tegen de klok in. Het was echt zo grappig!!

Over grappig gesproken, onderweg hebben we zoiets geks meegemaakt. We stonden vast in de file en konden geen kant op. Totdat er een politie agent kwam die ons kwam vertellen dat iedereen moest omdraaien en wij dus ook. Een chaos dat het was! We moesten dus praktisch gezien een stuk gaan spookrijden om vervolgens de eerstvolgende afrit op te gaan, zodat we onze reis konden vervolgen. Het was zo'n grappig gezicht!

Zo nog even gezellig doen met het gastgezin en dan lekker slapen. Morgen weer een nieuwe dag, morgen gaan we naar Auschwitz.

Volledig scherm
Alle auto's op de snelweg moesten omdraaien. Dat zorgde voor een grappig gezicht. © Céline Sibbelee
Volledig scherm
© Céline Sibbelee
Volledig scherm
In Andrychow werden de reizigers opgevangen door de gastgezinnen. © Céline Sibbelee