Volledig scherm
Willem-Jan Hanegraaf © Marc Bolsius

Blog: Yes! Lekker dichtbij. Dáár ga ik naartoe

De eerste WJD-blog van Willem-Jan Hanegraaf:

17-07-2016 Yes! Lekker dichtbij. Dáár ga ik naartoe. Dat dacht ik toen ik een jaar geleden hoorde dat de Wereld Jongeren Dagen in Krakau plaats zouden vinden. Maar met de aanslagen in Parijs en Brussel in mijn achterhoofd begon ik te twijfelen of ik zo’n groot evenement wel moest bezoeken.

Het was dan ook heel verleidelijk om deze zomer met vrienden op vakantie te gaan. Vlak voor het sluiten van de inschrijfdatum, zag ik op televisie jongeren enthousiast vertellen over hun ervaringen tijdens eerdere edities van de Wereld Jongeren Dagen. Het deed me beseffen hoe uniek deze gelegenheid is. Diezelfde dag nog heb ik me aangemeld.

Tijdens het voorbereidingsweekend in Nieuwkuijk zijn wij aan de slag gegaan met het thema barmhartigheid. Met mijn deelgroep draaide ik mee in het straatpastoraat. Bijzonder, maar zelf heb ik dat weekend ook voor het eerst Gods barmhartigheid mogen ervaren in het Heilig Sacrament van de Biecht.

Voor mij is het geloof iets waar je aan moet blijven werken. De Wereld Jongeren Dagen zijn een nieuwe stap om in contact te komen met jongeren die het geloof min of meer hetzelfde beleven als ik. Hier in Nederland kan dat ook wel, maar je moet er dan wel echt voor op zoek.

Volledig scherm
De bagage van Willem-Jan Hanegraaf © Marc Bolsius