Volledig scherm
Jonge bomen aan de Gasselse Prinsenhof worden gerooid en klaargemaakt voor vertrek naar het MH17-monument. Foto: Ed van Alem © De Gelderlander

Bomen uit Cuijk klaar voor reis naar monument MH17

CUIJK - Zestig personeelsleden van Boomkwekerij Ebben in Cuijk vertrekken zaterdag naar Haarlemmermeer om daar bomen aan te planten voor het Nationaal Monument MH17. Dinsdagmorgen werden de eerste bomen gerooid.

Dat planten doen ze samen met familieleden van de slachtoffers van de vliegramp. De bomen worden donderdag klaargemaakt voor transport. Vrijdag worden ze vervoerd.

Gratis
Het gaat om 298 bomen, precies zo veel als er slachtoffers vielen toen 17 juli 2014 vlucht MH17 van Malaysian Airlines boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten. De Cuijkse boomkweker stelt de bomen gratis ter beschikking en ook over de arbeidskosten hoeft de Stichting Nationaal Monument MH17 zich geen zorgen te maken.

Sfeervol
Het gaat om siermalussen, pluimessen, grove dennen, Perzisch ijzerhart en lindebomen. De soorten zijn zo uitgekozen dat het monument het hele jaar door sfeervol is. Naast de bomen, die een groen lint vormen, komt er een gedenkteken te staan.

Volledig scherm
Het ontwerp van het monument. Bron: Robbert de Koning. © Gratis
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’

    HAARSTEEG - Marjolein ter Hark-Houttuin uit Haarsteeg verloor haar 22-jarige dochter aan een zelfgekozen dood. Marjolein begrijpt het niet. ‘Waarom dacht ze toch dat haar leven in duigen lag, dat ze nooit meer opnieuw kon beginnen?’ Is er een schuldige, was er een reden? ‘Nee, niemand kon hier iets aan doen’. Vandaag is het Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnali de meest sombere dag van het jaar. Elk jaar wordt de dag door organisaties als MIND aangegrepen om aandacht te vragen voor depressie.