Ecodorp Boekel, nu nog een terrein met barakken. Bewoners Ellen en Tijmen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ecodorp Boekel, nu nog een terrein met barakken. Bewoners Ellen en Tijmen. © Van Assendelft Fotografie

'Boskabouters’ halen in Boekel hun gelijk: na scepsis nu succes voor hun Ecodorp

BOEKEL - Een stelletje boskabouters in boomhutten. In Boekel heerste alom scepsis toen de eerste Ecodorpers in 2014 neerstreken in het dorp. Zes jaar later wordt er driftig gebouwd en groeit het respect voor de duurzame mini-samenleving van een eigenzinnig clubje doorzetters. ,,Zo geven we onze kinderen evenveel kansen als we zelf hadden.”

 1. Nieuwsoverzicht | ME beëindigt demonstratie tegen coronawet - Ouderen moeten huis uit om fikse brand
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | ME beëindigt demonstra­tie tegen coronawet - Ouderen moeten huis uit om fikse brand

  Een flinke demonstratie tegen de coronamaatregelen trok vanmiddag in Den Bosch een paar honderd actievoerders. Ze wilden naar het centrum, maar werden tegengehouden door de Mobiele Eenheid. Uiteindelijk werd de demonstratie gestopt, omdat actievoerders zich niet aan de coronaregels hielden. Verder was er vandaag nieuws over grote winsten die worden gemaakt in de zorg, en niet altijd op een eerlijke manier. En het aantal coronabesmettingen daalde opnieuw in onze provincie.
 2. België gooit ook alle cafés dicht en voert avondklok in: ‘De komende weken gaan erg moeilijk worden’
  UPDATE

  België gooit ook alle cafés dicht en voert avondklok in: ‘De komende weken gaan erg moeilijk worden’

  Wie dacht de komende weken dan maar in België een pintje te gaan drinken of op restaurant te gaan komt bedrogen uit. Vanaf maandag gaat de horeca bij onze zuiderburen voor een maand op slot. De cijfers in België liggen nog hoger dan in maart en april, zo werd vrijdagavond duidelijk tijdens een persconferentie. ,,We gaan de komende dagen geen goed nieuws zien in de cijfers”, aldus minister De Croo. ,,Na 14 dagen volgt een evaluatie voor de horeca.”
 3. Lange neus naar critici Ecodorp: ‘Knap dat ze dit voor elkaar krijgen‘
  PREMIUM

  Lange neus naar critici Ecodorp: ‘Knap dat ze dit voor elkaar krijgen‘

  BOEKEL - Niemand zei het hardop, maar inwendig zullen de Ecodorpers een lange neus hebben gemaakt in de richting van de tegenstanders en criticasters die het plan vanaf het begin niet zagen zitten. De afgelopen jaren kwam er namelijk vanuit Boekel, maar vooral vanuit de gemeenteraad flinke kritiek. Het CDA en de VVD gingen daarin voorop. Maar woensdag was het feest voor de bewoners van het Ecodorp omdat zij eigenaar werden van de grond waarop dertig woningen worden gebouwd.